Klik hier en zie welke mogelijkheden
er voor uw woning zijn

Nieuws uit de bouw

Meer met minder

Behalve dat energiebesparing goed is voor het milieu, is het ook goed voor uw portemonnee. Stroom en gas zijn niet goedkoop en gaan al jaren in prijs omhoog. Energie besparen is dus geld besparen! Daarnaast levert een energiezuinig huis bij verkoop meer op en wordt uw huis door isolatie minder vochtig en tochtig. Wel zo comfortabel en gezond, mits u overigens goede ventilatiemogelijkheden aanbrengt. Met Meer Met Minder wordt de mogelijkheid gecreëerd om structureel per jaar 30% energiebesparing in uw woning te realiseren. Dit is goed voor de wereld om ons heen en natuurlijk voor uw portemonnee.

Bouwbedrijf Muntjewerf is aangesloten bij Meermetminder, maar wat houdt Meer Met Minder nu precies in?
Het nationale energiebesparingsplan Meer Met Minder heeft voor 2020 als doel dat 2,4 miljoen van de bestaande woningen en gebouwen 30% minder energie verbruiken. De stichting voert het convenant Meer Met Minder uit dat ministeries, bouwbedrijven, energiebedrijven, installatiebedrijven en woningcorporaties in 2008 met elkaar sloten.

MeerMetMinder helpt met...

  • Informatie, waaronder een analyse over wat er in je woning verbeterd kan worden op het gebied van energiebesparing;
  • Hulp bij financieringsmogelijkheden en subsidieregelingen voor een verbeterplan voor je woning;
  • Tips en hulp, ook van Bouwbedrijf Muntjewerf

Het resultaat zal een lagere energienota en een beter woonklimaat zijn.

Wanneer u contact met ons opneemt gaat de procedure als volgt:

  • Er wordt een maatwerkadvies voor u door ons geregeld. Dit maatwerkadvies met de kosten van € 200,= wordt volledig gesubsidieerd, ook als u hierna besluit geen gebruik te maken van de isolatiewerkzaamheden. Met dit maatwerkadvies krijgt uw woning een energielabel en krijgt u inzicht welke werkzaamheden uw woning energiezuiniger kunnen maken. Veelal is na-isoleren de beste en goedkoopste manier om uw woning energiezuiniger te maken. Aan de hand van dit maatwerkadvies kunt u zien met welke werkzaamheden u recht heeft op € 300,= of € 750,= subsidie.
  • De offerte wordt opgesteld, deze is voorzien van een b.t.w. tarief van 6%. (behalve op dubbelglas, dit heeft een andere/ aparte subsidie waarmee wij u ook kunnen helpen)
  • Spouwisolatie en vloerisolatie worden in 1 dag aangebracht, het isoleren van het dak kost meer tijd.
  • Nadat de werkzaamheden hebben plaatsgevonden wordt er een 2de maatwerkadvies verzorgd, hierbij zal uw energielabel worden aangepast en heeft u recht op een subsidie van € 300,= of € 750,=. Dit maatwerkadvies kost € 75,= en is nodig om uw woning van een label te voorzien en om recht te hebben op de subsidie.

Heeft u vragen hierover? U kunt ons altijd mailen of bellen!